top of page

AKUTTBEHANDLING

Har du tannverk, knukket en tann eller en plagsom visdomstann?

 

Vi i Tannlegelaget vet at disse plagene kan være uutholdelige, og vil alltid gjøre vårt ytterste for å gi deg en time så raskt som mulig. Vi tilbyr akuttbehandling til både faste pasienter og nye pasienter. Vi gjør alltid vårt ytterste for å prioritere akuttpasienter, og kan tilby rask time, ofte samme dag. 

Vi holder også åpent to kvelder i uken, og kan ta imot akuttpasienter på kveldstid.

Trenger du en rask time? Bestill ved å fylle ut vårt kontaktskjema her.

I våre åpningstider vil vi anbefale timebestilling per telefon for at vi skal kunne hjelpe deg raskest mulig.

Hvordan foregår en akuttime?

Hva kan jeg forvente etter behandlingen?

Når du bestiller time til akuttbehandling, er det veldig nyttig for oss at du beskriver problemet ditt så nøyaktig som mulig slik at vi kan vurdere hvor mye det haster og hvor lang tid vi skal sette av til behandlingen. Vi gjør vårt ytterste for å finne raskest mulig time hos deg til din faste tannlege, alternativt hos den tannlegen som har raskest ledig kapasitet. 

Når du kommer til timen, vil tannlegen begynne med å ta røntgenbilde av den eller de tennene som utgjør problemet. Deretter vil tannlegen studere både røntgenbildet og inni munnen din for å finne ut hvilken behandling som kreves. Ofte finnes det flere mulige løsninger, og tannlegen vil i så fall presentere flere ulike alternativer for deg. 

I noen tilfeller er det tid til å gjøre ferdig hele behandlingen samme dag - andre ganger vil det kun være tid til å gjøre deg smertefri, og det blir satt opp en ny time til videre behandling - avhengig av hvor omfattende problemet er.

Litt avhengig av hva problemet er og hvor kompleks behandling som kreves, vil behandlingen i noen tilfeller være ferdig på et besøk. I andre tilfeller vil tannlegen din gjøre det som skal til for at du blir smertefri, men at du må komme tilbake ved en senere anledning for å gjøre ferdig behandlingen. 

I noen tilfeller, for eksempel hvis akuttbehandlingen har bestått av å trekke en tann eller å lage en porselenskrone, vil du få en ny time til en etterkontroll.

Trenger du å bestille time til akuttbehandling? Fyll ut vårt kontaktskjema her.

bottom of page