top of page

ET HVITERE SMIL 

Mange pasienter ønsker å oppnå et hvitere smil. Bleking er en relativt skånsom og effektiv måte å gjøre dette på. Vi anbefaler å utføre bleking hos tannlege for å oppnå et godt og sikkert resultat. 

Tannlegen din vil ta en avstøpning av deg, som deretter sendes til tanntekniker, hvor det fremstilles en gjennomsiktig blekeskinne som passer perfekt til dine tenner. Når blekeskinnen din er ferdig produset, kommer du tilbake for å hente denne sammen med tannblekingsmaterialet. Tannlegen din vil så gi deg grundige instrukser for hvordan du skal utføre blekingen hjemme. Med blekesystemet vi bruker skal man bleke tennene på natten.

 

Et priseksempel på bleking i både over- og underkjeve er 4590 kr.

Ønsker du å bestille time til en tannsjekk, hvor det samtidig kan gjøres en vurdering av bleking? Bestill time ved å fylle ut vårt kontaktskjema her

Hva bør jeg tenke på før tannbleking?

Før tannblekingen settes i gang er det viktig at du har sjekket at tennene sine er friske, rene og uten hull. Hull må eventuelt behandles før tannbleking. 

 

Dersom du har mye tannfyllinger, kroner eller broer, bør du tenke over at disse ikke vil skifte farge på samme måte som dine naturlige tenner, og det kan oppstå fargeforskjeller. Dersom du skal legge mye fyllinger eller kroner og vurderer å bleke tennene dine senere, er dette noe du bør nevne for tannlegen din slik at tannlegen kan ta hensyn til dette ved utvelging av farge. 

Ved bleking kan tennene dine oppleves som mer sensitive enn normalt. Dersom du opplever smerter i tennene, skal du stoppe blekingen og kontakte tannlegen som vil gi deg tilpassede råd om videre bleking.

 

Det anbefales i tillegg å redusere inntaket av mat og drikke med sterk farge (for eksempel kaffe og rødvin) mens du bleker for å få best mulig effekt av blekingen.

bottom of page