Tannlegeskrekk?

Vi tar oss spesielt av folk med tannlegeskrekk.

Dessverre er det slik at en stor andel av voksenbefolkningen sliter med en eller annen form for tannlegeskrekk. Som oftest sitter problemet i tidligere vonde erfaringer med skoletannlegen. Noen er redd for direkte smerte, andre er redde for sprøyte og det å miste kontroll i en situasjon. Brekningsrefleks kan gjøre at til og med å ta bilde er vanskelig for noen. Disse pasientene har ofte vanskelighet med å svelge unna overskuddet av vannet under behandlingen og får drukningsfølelse mens behandlingen pågår.

Alle disse problemene kan avverges i en moderne tannbehandlingssituasjon.  Vi tar oss god tid ved første konsultasjon og kartlegger din helse og den følelsesmessige situasjonen din.

Når en behandler tar en individuell tilnærming til hver eneste pasient, så vet han hele tiden hva som er ubehagelig for dem og kan unngå slike situasjoner aktivt. Dette er krevende og skiller en god behandler fra en mindre god behandler. Men det er alt som trenges for å bygge opp tillit.

 

Vår Filosofi

Vår filosofi er å kjenne deg før vi starter behandlingen. Dette gjør oss i stand til å ta hensyn til deg. Slik bygges det opp tillitt mellom behandler og pasient, som er nøkkelen for suksess. Vi kan med andre ord alltid sette oss i dine sko og se ting fra ditt perspektiv.

Hvis du tenker deg, så var det egentlig det som var mangelfull når du ble skremt av tidligere tannbehandling da du var liten. Denne redselen vokser med deg og kan bli helt uproporsjonert og separat fra virkeligheten. Vi har sett mange voksne mennesker som feller noen tårer, når første gang de møter oss. Og det er en glede å se dem komme over sin redsel. Det er det som gjør hverdagen fin for oss. Vi blir stimulert av å løse vanskelige problemer og tannlegeskrekk er komplisert og vanskelig.

Vi i tannlegelaget har bred erfaring med behandling av tannlegeskrekk.