top of page
Tannlege

DEN ÅRLIGE UNDERSØKELSEN

Hvorfor bør jeg sjekke tennene mine?

Hva skjer under undersøkelsen?

Det er mange fordeler ved å gå til tannlegen jevnlig. Sykdommer i munnhulen kan bli oppdaget og behandlet på et tidlig stadium, og kan gjøre at behandlingen blir både enklere og rimeligere. Du får et fast kundeforhold til en tannlege som kjenner deg og dine tenner. Et etablert tillitsforhold til en fast tannlege er gunstig for alle parter. 

 

Generelt anbefaler vi å få sjekket tenner og tannkjøtt en gang i året, men tannlegen din kan også regulere innkallingsintervallet etter hva som er mest hensiktsmessig for akkurat deg.

Ønsker du å bestille tid til en tannsjekk? Bestill time ved å fylle ut vårt kontaktskjema her

Under en rutineundersøkelse vil tannlegen begynne med å ta røntgenbilder og undersøke disse grundig. Deretter vil tannlegen undersøke tennene dine og bruke et eller flere instrumenter for å pirke i tenner og tannkjøtt. Dersom tannlegen finner noe som må behandles, vil det i mange tilfeller være mulig å utføre behandlingen med en gang. Hvis ikke, vil det bli avtalt en ny time til behandling.

 

Tannlegen vil også gi forebyggende råd og tips til renhold, samt fjerne tannstein med ultralydscaler eller air flow. Tannlegen din vil grundig informere deg om hva som blir observert. Spør gjerne tannlegen din dersom du ønsker mer informasjon eller ikke forstår informasjonen som blir gitt.

 Ønsker du å gå til en fast tannlege som kan passe på tennene dine, år etter år? Gi beskjed til tannlegen din ved neste besøk eller ring oss, så setter vi deg opp som en fast innkallingspasient.

Ønsker du å bestille time til en tannsjekk? Bestill time ved å fylle ut vårt kontaktskjema.

bottom of page